Over ons

[Op deze pagina kunt u onze oorspronkelijke visie lezen met betrekking tot MTechG.]

 

Wij zijn maatschappelijk betrokken ondernemers die als makelaars in technische goederen willen fungeren door vraag en aanbod van nieuwe en gebruikte materialen en gereedschappen bij elkaar te brengen.

We hebben ontdekt dat bij veel bedrijven overtollige voorraden, nog in goede staat verkerende materialen en gereedschappen vaak vernietigd worden. Andere bedrijven kunnen dit vaak goed gebruiken, waardoor er een win-win situatie kan ontstaan waar meerdere bedrijven profijt van hebben.

Wij willen met betrekking tot het rentmeesterschap van deze wereld onze verantwoordelijkheid nemen om het grondstofgebruik in de westerse wereld te verminderen.

Door vermindering van grondstofgebruik wordt invulling gegeven aan duurzaamheid die ook tot uitdrukking komt in de Cradle to Cradle gedachte.

Deze gedachte hebben wij vertaald in een nieuw Trias Material als variatie op het bekende Trias Energetica.

De materialen en gereedschappen hebben tegenwoordig vaak een veel langere technische levensduur dan economische levensduur. Bij renovatie, sloop van gebouwen of installaties worden vaak nog goede onderdelen weggegooid, terwijl de onderdelen nog vele jaren mee kunnen.

 

Doelstelling:

Dat nieuwe en zo goed als nieuwe technische onderdelen voor werkbouwkundige en elektrotechnische installaties worden hergebruikt. Dat op die manier bijvoorbeeld tweedehands installatie onderdelen niet worden verspilt.

Het gebruik van nieuwe materialen verminderen en het hergebruik van goede materialen stimuleren.

 

Doelgroep:

Alle bedrijven en instellingen die hun verantwoordelijkheid voelen met betrekking tot een duurzame realisatie en invulling van hun inkoopbehoefte.